tirsdag den 9. august 2011

"Skrevet på kroppen" af Jeanette Winterson.

"Kærligheden forlanger at komme til udtryk. Den vil ikke være stille, være god, være beskeden, set men ikke hørt, nej. Kærligheden må absolut bryde ud i lovsang; de høje toner får glas til at springe, så indholdet flyder ud over det hele. Den er ikke tilbageholdende. Den er en storvildtjæger og du er dens bytte."

Således skriver Jeanette Winterson i sin roman "Skrevet på Kroppen". Bogens hovedperson -hvis identitet og køn aldrig afsløres for læseren- søger intenst efter den store, afgrundsdybe kærlighed. Vedkommende møder den smukke Louise og forelsker sig hovedkulds. Louise er gift, men kærlighed er grænseløs og kender ingen love; støt vokser den frem mellem de to og det lykkes dem længe at holde affæren skjult for Louises mand. Louise bliver imidlertid alvorligt syg, og vores hovedperson må sande, at kærligheden har sin pris...

"Skrevet på kroppen" er en kærlighedshistorie og et filosofisk, tankeeksperiment. Hvad er kærlighed? Hvordan kan den måles og vejes? Måles den ved, hvor stor sorgen er over at miste den? Er den hovedsageligt spirituel? Eller fysisk? Er den kønnet? Er den grænseløs? Jeg er vild med Wintersons bøger. Hendes værker afsøger altid nyt territorium: Hun er genial, kugleskør og eksperimenterende. Alle Wintersons bøger står i min egen bogreol og jeg vender tilbage til dem igen og igen. For hver gang jeg læser dem, opdager jeg nye sammenhænge, nye nuancer og finurligheder. Winterson er ikke et stort navn i Danmark, men burde være det, for hun er formidabel. Hun har vundet talrige priser verden over for sine litterære mesterværker. Læs om Jeanette Wintersons forfatterskab på hendes egen hjemmeside som du finder her.

Reserver "Skrevet på kroppen" her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar