tirsdag den 23. august 2011

"The Departed" (2006)

"The Departed" er en af de tunge drenge indenfor Amerikansk film. Da den havde premiere i 2006 vandt den Oscars for Bedste film, Bedste instruktion, Bedste klipning og Bedste adapterede manuskript. Spændende, dyb og rørende. Den er fantastisk!

Den irske mafiaboss og super-psykopat Frank Costello er storsmugler af kokain og våben. Som overhoved for den organiserede kriminalitet i det sydlige Boston tyranniserer, torturerer, og myrder han til højre og venstre. Politiet placerer den nyuddannede kadet, Billy Costigan, som spion i Costellos inderkreds. Han får en falsk identitet og bliver Costellos tro følgesvend - i lovens navn. Men Costigan har det svært med sit nye, blodige dobbeltliv. Altimens har Costello sin egen spion hos politiet som sørger for, at Costellos "virksomhed" løber så problemfrit som muligt. En farlig kispus indledes: De to unge mænd arbejder på hver sin side af loven, begge med det mål at finde og afsløre den anden...

Manuskript, opsætning, soundtrack og skuespil går op i en højere enhed så "The Departed" bliver et helt kunststykke. Man drages ind i filmens univers, til Bostons dystre underverden. Man fanges ind af den utrolige historie, der er alt andet end forudsigelig... Filmen er stjernebesat med navne som bl.a. Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Charlie Sheen og Alec Baldwin. -Selv birollerne spilles af store kanoner. Især Jack Nicholson bærer filmen på succesens vinger som den gale og blodlystne mafiaboss, Frank Costello.

Vidunderet findes på biblioteket og kan bestilles her. Se traileren for "The Departed" her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar