onsdag den 10. august 2011

Birte Kont: En by i Rusland: roman

Den nye danske roman "En by i Rusland" er Birte Konts fine og usentimentale barndomsskildring af en opvækst i et nydeligt, jødisk hjem i København i årene efter 2. verdenskrig - en familie som indenfor murene er traditionelt jødisk og udenfor insisterer på at være ganske almindelige, traditionelle danskere.
Fortrængninger og fortielser står i kø i hjemmet - og midt i dette ingenmandsland skal lille Birte danne sin identitet. Familien har en stiltiende aftale om at holde barnet totalt uvidende om familiens barske forhistorie - så hverdagen er fuld af : "Det taler vi ikke om".

Men tro ikke, at bogen kun er alvorlig og fuld af bundløse identitenskriser og afgrundsdybe kulturkløfter - for Birte Kont har udstyret sin lille, stædige hovedperson med en yderst veludviklet og perlende humor, der mange gange under læsningen fik mig til at grine højt. Det er faktisk længe siden jeg har grinet så godt med en bog i hånden.

Jeg elskede i sin tid at læse Knud Romers roman "Den som blinker er bange for døden" - og læseoplevelsen har for mig været lidt den samme med "En by i Rusland".

Du kan bestille bogen her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar