onsdag den 31. august 2011

E.M. Forster: De gode græd

Så var jeg heldig og fik igen fat på en af disse fine klassiskere, som udgives eller genudgives i disse år - og som jeg elsker at læse.
Den engelske forfatter E. M. Forster (1879-1970) - ham med "Værelse med udsigt" og "Vejen til Indien" - udgav i 1905 denne mageløse sædeskildring af den spidsborgerlige engelske familie Herringtons voldsomme og desperate livtag med italiensk kultur - i skikkelse af en ung, smuk italiensk mand, der meget impulsivt og skamløst (set fra de nydelige engelske forstæder) gifter sig med en ung, ferierende kvinde fra den engelske familie.
Ren og total katastrofe for den borgerlige engelske familie, der straks sender en undsætningsekspedition afsted  til Toscana for at "redde" familiens ære og hjemføre og frelse den unge kvinde fra det barbariske og syndige liv i syden.
Det bliver bestemt ikke nogen vellykket tur - det bliver faktisk lidt af en katastrofe i to akter.

Her er alt hvad der skal være af kultursammenstød, velbjerget engelsk småborgerlighed, et tidsbillede, der maler billeder frem. Som mange af Forsters romaner, er også "De gode græd" filmatiseret. Sproget er flot og utroligt moderne - fuldt af bid og vid - en meget fin læseoplevelse

Du kan reservere bogen her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar