onsdag den 7. september 2011

Marie NDiaye: Tre stærke kvinder: roman

Jakob Ejersbo's romaner Eksil, Revolution og Liberty fra Afrika er noget af det flotteste og mest bevægende og velskrevne, jeg har læst - i al deres grumme beskrivelser af menneskers barske liv i Tanzania.
Min nysgerrighed overfor Afrika blev mere end vakt, og hvad er så mere naturligt end at udvide læsehorisonterne til endnu et afrikansk møde - nu med den fransk-senegalesiske forfatter Marie Ndiayes nyoversatte roman: Tre stærke kvinder - belønnet med den franske Concourt-pris i 2009.
Romanen kobler tre barske kvindeskæbner og en mands sammen på en diskret måde, så stemningen af Afrika (Senegal) og drømmen om Europa (Frankrig) glider umærkeligt gennem dem alle.
Den veluddannede advokat Norah, der kaldes hjem til Afrika for at redde sin korrumperede far og bror fra undergangen; Rudi der under falske forudsætninger har taget sin senegalesiske kone med til Frankrig under dybt falske forudsætninger og enken Khadi, der udstødt af sin svigerfamilie prøver at flygte mod Europa med håbet om en bedre fremtid.
Mine varmeste anbefalinger til denne yderst velskrevne og stærke roman, der må applerere til mange, der har holdt af Ejersbos Afrika romaner og de barske sider af livet som  f.eks.i romanen Yacoubians hus. Denne roman fortjener bare at blive set og blive læst.

Du kan bestille romanen her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar