mandag den 26. september 2011

Borte med blæsten af Margeret Mitchell (1937)

I 1937 udkom en af datidens største romaner: "Borte med blæsten". Filmen, som blev lavet to år senere blev en verdensomspændende succes. Den vandt hele 10 Academy Awards det år, den udkom - en rekord som ikke blev overgået i de næste 20 år!

Dette er fortællingen om den amerikanske borgerkrig som ændrede verdenshistorien; om familier i opløsning, om tabet af mænd, fædre, sønner og brødre. Om slaveriet og dets ophævelse; om en verden der styrtede i grus og om knuste drømme. Midt i kaos står den forkælede og manipulerende sydstatsbelle, Scarlett O'Hara, og ser til mens hendes beskyttede tilværelse falder fra hinanden. Hun må kæmpe for sin egen overlevelse og for familiens i den svære tid efter krigens afslutning.

I dag står "Borte med blæsten" tilbage som et monument i filmhistorien. Historien om den viljestærke Scarlett O'Hara er blevet en af de største filmklassikere nogensinde, på linje med giganter som bl.a. "Casablanca" og "Citizen Kane". "Borte med blæsten" rangerer højt på listen blandt mine yndlingsfilm. Jeg har set den utallige gange.
Bestil "Borte med blæsten" på dvd - eller som roman.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar