onsdag den 14. september 2011

Andrea Busfield: Født i skyggernes tid: roman


En af mine litterære svagheder er en glubende nysgerrighed overfor romaner, der foregår rigtig langt ude på den anden side af Valby Bakke : "Mændenes land" fra Libyen, "Huset ved moskeen" fra Iran og "Cellisten fra Sarajevo" fra  Bosnien-Hercegovina er flotte og super velskrevne læseoplevelser, der har rykket i mine trygge, danske barduner - og som jeg varmt kan anbefale.

"Født i skyggernes tid" land foregår i Kabul, Afghanistan og er en fin barndomsskildring, hvor den barske hverdag opleves gennem den 11-12 årige Fawads voldsomt nysgerrige og meget undrende øjne. Det lyder paradoksalt, men romanen er fuld af perlende humor og livsmod - beskriver den hverdag, der på mange måder altid går videre på trods af krig og ufred. Fawad og hans mor flytter ind hos tre udenlandske hjælpearbejdere - og så er der lagt i kakkelovnen til en god omgang kulturkollisioner - som ikke går helt stille af.
Det er en yderst letlæst, varm og kærlig roman fra en af verdens komplicerede brændpunkter, fuld af herlig humor og barnlig undren midt i den afghanske borgerkrig.
Og således blev jeg endnu en gang lidt klogere på et fremmed land gennem romanlæsning.

Du kan bestille bogen her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar