tirsdag den 6. september 2011

Film: The Legend of 1900. -Pianisten på havet

And so the story goes:
SS Virginian sejler frem og tilbage tværs over Atlanten lastet med glamourøse overklasseløg, dygtige musikere, excentriske kunstnere, almindelige borgere og fattige immigranter; alle på vej mod ukendte mål, hver med deres egen historie at fortælle. -Men én historie er helt enestående: Legenden om 1900.

I år 1900 efterlades en nyfødt dreng på SS Virginian. Skibets stab giver ham navnet "1900" og han vokser op iblandt dem ombord på det enorme skib. 1900 har et unikt musikalsk talent. Han spiller klaver så englene synger og optages som voksen i skibets orkester. I hvid smoking optræder han om aftenen for  passagererne der begejstres over den skønne musik. 1900 har levet hele sit liv med havets bølger rullende under sig: Han har aldrig været i land. Kun gennem skibets passagerer hører han om livet, som det leves udenfor; om nye tanker, impulser, musik; om jazz, kærlighed og verdenskrige. Men uret tikker og verden udenfor truer med at kaste skibets trygge rytme i grus...

Pianisten på havet (1993) er efterhånden gået hen og blevet en klassiker. -Og af gode grunde. Den er morsom, rørende, smuk og underfundig. Filmen har vundet utallige priser. Dens musik er vidunderlig. Historien om 1900 er omgæret af mystik og røverhistorier - han er i sandhed en legende. Filmen er en skæbnefortælling af de helt store om rodløshed, skævhed, mod, kærlighed og musik. Pianisten på havet er en af mine favoritter på filmhylden.

Bestil den her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar