onsdag den 21. september 2011

Limfjorden, Sophienholm, Hans Edvard og Kirsten Klein

Jeg vil på det varmeste anbefale en udflugt til Sophienholm i Lyngby, før det er for sent - og sidste frist er den 2. oktober for at nå at se den utrolig smukke udstilling "Limfjorden - stemmer og steder".

Udstillingen er lavet i forlængelse af det netop udkomne 2 binds pragtværk af kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsens og fotografen Kirsten Kleins - en rejse i kultur- og naturlandskabet omkring fjorden.
De mere end 800 sider ligger trygt og godt i Hans Edvard Nørregård-Nielsen kyndige skriverhænder - begavet, personligt og bredt informativt - og Kirsten Kleins fortæller med sine blændende fotografier sin egen personlige ledsagende fortælling i billeder.
Det er intet mindre end en af de flotteste bøger jeg har haft i hånden i mange år !

Bogen er resultatet af et mangeårigt samarbejde og venskab mellem de to, og baseret især på deres årlige sejladser på Limfjorden med en gammel skonnert.

På udstillingen på Sophienholm kan man opleve mange af Kirsten Kleins fotos og mange af de malere, der har malet omkring Limfjorden.
Og slut så af med at se den 50 minutters film, hvor Hans Edvard Nørregård-Nielsen og Kirsten Klein fortæller, mens Limfjorden panorerer forbi i de smukkeste billeder.
Så er det rigtigt svært at bevare pessimismen - for hvor er det skønt at opleve store personligheder i deres rette element.

Du kan bestile Limfjorden bind 1 og bind 2 her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar