søndag den 22. maj 2011

Siri Hustvedt: Sommeren uden mænd

Da New Yorker-lyrikeren Mia Fredericksen bliver forladt af sin mand efter 30 års ægteskab til fordel for en Pause (som hun konsekvent kalder den indtagende yngre franske forsker, manden, Boris, er faldet for, blir hun momentant sindssyg og bliver indlagt med diagnosen "akut forbigående psykose".

Udskrevet igen må hun orientere sig i sit nye liv, og hun vælger at tilbringe sommeren i sin lille hjemby i Minnesota, hvor hun underviser teenagepiger i creative writing og er sammen med sin 90-årige mor og dennes jævnaldrende veninder fra plejehjemmet. Alle kvindelivets aldre er således repræsenteret, og med sin intellektuelle kapacitet og med filosofiske og litterære henvisninger reflekterer Mia over det at være kvinde og over sit eget liv.

Som altid er Hustvedt velskrivende og analyserende, og hun kræver noget af sine læsere.

Bogen er både roman og essay, sproget flyder let, den er intellektuel og raffineret. En lækkerbidsken for Hulstvedt-fans, og dem er der mange af.
 
Du kan bestille bogen her, men du skal indstille dig på lidt ventetid, for Hustvedt er meget populær i Danmark, og det er ikke blevet mindre af, at hun sammen med sin mand, Paul Auster, p.t. er på en slags "miniturné i Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar