mandag den 16. maj 2011

Læsekredse

"Læsekredse er populære. De er skudt op som ukrudt overalt, og det er en kulturfrom, som næsten totalt er domineret af kvinder. Nu om dage betragtes romanlæsning faktisk tit som en kvindesyssel. Masser af kvinder læser romaner. De fleste mænd gør ikke. Kvinder læser romaner skrevet af kvinder og af mænd. Det gør de fleste mænd ikke. Hvis en mand åbner en roman, kan han godt lide, at der står et mandenavn på omslaget: Det er på en eller anden måde mere betryggende."
Ovenstående citat er taget fra Siri Hustvedts nye roman: 'Sommeren uden mænd'
I de læsekredse, som hører under Hillerød bibliotek er der faktisk mandlige medlemmer. De har valgt at læse skønlitteratur, der (også) er skrevet af kvinder.
En gang om måneden mødes syv læsekredse på Frivilligcentret eller Hillerød Bibliotek. De bruger to timer på at fordybe sig i en bog. Der bliver analyseret og diskuteret. Man kommer vidt omkring både geografisk, socialt og kulturelt, men også mentalt. Højdepunktet i sæsonen er, når man skal vælge bøger til næste sæson. Det er næsten som at skulle beslutte sig til, hvor rejsen går hen næste gang.
Det fantastiske ved læsekredse, er at alle kan være med. Det koster ikke noget. Man skal bruge lidt af sin tid på at læse en god bog, og det er jo ikke det værste, man kan bruge sin tid på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar