onsdag den 25. maj 2011

Kære Estrid - Jørgen-Frantz, du kære: et møde med forfatteren og modellen til Barbara gennem deres breve til hinanden

Det er mange år siden jeg læste den færøske forfatter Jørgen-Frantz Jacobsens roman, Barbara om den smukke og vilde præstenke, der fuldstændigt besnærer den nyankomne, unge danske præst – efter at have lagt sine tidligere to ægtemænd i graven. En dramatisk historie fra Færøerne med de helt store lidenskaber i spil.

Jørgen-Frantz Jacobsens model til Barbara var hans egen grandkusine, Ester Bannister Good – et festfyrværkeri af en maneater – medlem af Eventyrernes Klub – og leveringsdygtig i alle livets vilde opture og nedture - trofast og uberegnelig på samme tid.

Hun var Jørgen-Frants Jacobsens store – umulige – kærlighed, og bogen her er deres brevveksling fra efteråret 1930 til han endelig bryder med hende i 1937 – et halvt år før han dør på Vejlefjord Sanatorium i en alder af kun 38 år.

Det er en fantastisk korrespondance om en lidenskab, der brændte, glødede, begejstrede og forbitrede de to i et utroligt, fascinerende forløb. Han er en fantastisk brevskriver, der gengiver landskaber og vejr intenst sammen med de lidenskabelige erklæringer, hvor hun mere spiller et spil, hvor han også underrettes om hendes skiftende elskere.

Else Lidegaard, der lærte Esther Bannister Good at kende i 1970’erne, fik overdraget brevene og har udgivet dem her i 2011.

En stor læseoplevelse – og en meget stor anbefaling !

Du kan reservere bogen her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar