lørdag den 30. juli 2011

"The Southern Vampire Mysteries" - fantasy for voksne

"The Southern Vampire Mysteries" er en virkelig spændende serie på i alt 11 bøger af Charlaine Harris -og findes i voksen-bibliotekets fantasyafdeling på både dansk og engelsk!

Her er fantastiske væsener blevet en del af vores virkelighed. Ved seriens begyndelse er det for kun få år siden blevet offentliggjort, at vampyrer eksisterer som andet end eventyrlige skabninger i dystre fortællinger. De lever åbent blandt offentligheden. Heldigvis har man opfundet et fredeligt alternativ, der kan slukke deres blodtørst -men ikke alle vampyrer synes, at dette alternativ er særligt appelerende. Historien fortælles af Sookie Stackhouse der er servitrice på den lokale pub i en lille by i sydstaterne. Sookie har siden sin barndom kunnet høre andres tanker. Men en aften træder en høj, mørk fremmed ind på pubben og da Sookie ikke kan læse hans tanker, vækkes hendes nysgerrighed.

Romanerne er siden blevet til tv-serien "True Blood" - én af HBOs største succeser nogensinde. Harris har millioner af fans verden over og jeg tilslutter mig ubly denne begejstrede skare. Både bøger og tv-serie er simpelthen bare smaddergode! De har det hele: humor, spænding, mystik, action, sex og forbudt kærlighed. Persongalleriet er rigt og nuanceret, intet er helt sort/hvidt. Og de som påstår, at fantasy mest er for børn, har vist ikke stiftet bekendtskab med denne helt specielle vampyrhistorie...

Bestil bøgerne her. Og se traileren for HBO's serie "True Blood" på youtube. På Litteratursiden kan man læse meget mere om vampyrromaner og om, hvorfor netop denne genre stadig nyder så stor popularitet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar