torsdag den 20. oktober 2011

Kate Atkinson : Tog tidligt afsted tog hunden med




Kate Atkinsons velskrevne roman evner på en og samme tid at beskrive det moderne menneskes grundvilkår og samtidig fanger hun læseren i en super spændende kriminalhistorie. 

Kate Atkinsons ”Tog tidligt af sted, tog hunden med” er fjerde del i serien om privatdetektiv Jackson Brodie.  Atkinson er en af de mest populære forfattere i England og det er ikke uden grund. Hun formår at forene krimi med samtidsroman og det gør at hun egner sig både til krimilæsere og ikke-krimilæsere. Hun skriver begavet vittigt og indsigtsfuldt og er altid god.

Denne fjerde del i serien om Brodie er ingen undtagelse. Man læser og morer sig, for hvor er hun vittig. Men hun er aldrig pjattet, ofte er det meget intellektuelle betragtninger, der garneres med den herlig underspillet humor. Som altid er Brodie på jagt efter forsvundne piger eller myrdede pigers mordere, en livslang beskæftigelse sat i gang af hans eget tab og sorg over mordet på hans egen teenagersøster.
  
Hvis du ikke har læst Kate Atkinson før, kan jeg anbefale at du starter med ”Familiehistorier” og arbejder dig kronologisk gennem ”Brodie serien”. Der er timevis og  mageløs god underholdning. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar