onsdag den 26. oktober 2011

Amulya Malladi: Lyden af bier: roman


Et flygtningeroman, der foregår i Jylland - skrevet af en indisk født forfatter, der har boet i USA og nu er dansk gift. Sådan er der dækket op til kulturmødet:

Den unge afghanske kvinde, Raihana kommer til Danmark som flygtning - flygtet fra Taleban, som efter alt at dømme har dræbt hendes mand. Hun havner i Skive hos fjerne familiemedlemmer, og starter på sprogskole for at lære det svære dansk, der "lyder som en summen af bier" i hendes ører.
Hun kæmper tappert for at etablere sig i Danmark og forstå den nye kultur. For at blive bedre til dansk kommer hun i erhvervspraktik hos den 64-årige enkemand, Gunnar, som tidligere har været aktiv biavler, men nu har mistet meningen med livet efter konens pludselige død.
Meget, meget langsomt og fuld af gensidig undren og stor skepsis pejler de to vingeskudte mennesker sig ind på hinanden - og det kommer der en fin og ligetil roman ud af. Et - synes jeg - genkendeligt og nuanceret billede af Danmark og danskere og det svære kulturmøde, der på ingen måde er sort/hvidt - men fuldt af usikkerhed både fra de lokale og fra flygtningenes side.
Jeg synes det er en uhyre tankevækkende roman, der er god at have med sig ud i den danske hverdag. Glimrende til læsekredse.

Du kan bestille romanen her

Læs om forfatteren her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar