lørdag den 20. februar 2010

Submarino - læs bogen bag filmen


Søren Vinterbergs nye film "Submarino" har fået flotte anmeldelser på filmfestivalen i Berlin og er allerede solgt til mange lande. Filmen får premiere i danske biografer den 25. marts.

Hvad med at fordrive tiden indtil da med at læse den blændende roman af Jonas T. Bengtsson , der ligger til grund for filmen.

Det er historien om to brødre, der hver for sig er mærket dybt af en traumatisk barndom med grundig omsorgssvigt og tragedier. Nick, der har mistet sin kæreste, er selvdestruktiv og vred og afreagerer med styrketræning og alkohol. Hans bror er alene med sin 6-årige søn og deler sit liv mellem at give ham en ordentlig opvækst og jagten på heroin.

På trods af de kuldslåede københavnske miljø på socialklasse-noget-der-er-næsten-løgn er romanen en varm og dybt bevægende skildring, der krøb langt ind i hjertet på mig.

Jonas T. Bengtsson skriver flot - han vandt velfortjent debutantprisen i 2005 med romanen "Aminas Breve" - og med Submarino, når han efter min ringe mening et litterært spadestik dybere.

Du kan bestille Submarino her

Du kan bestille Aminas breve her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar