onsdag den 23. marts 2011

Washington Square - mesterlig klassiker


Hvor har jeg de sidste dage nydt at forsvinde i sofahjørnet og gå rundt i New York i 1850-60’erne i selskab med Henry James’ romanfigurer i ”Washington Square”.
Hvilket præcision og skarphed i sproget, hvilken stemning af victoriatid og verden af i går – hvilken storslået klassiker – skrevet i 1880 og først oversat til dansk i 2009. En roman med mere end 130 år på bagen – og den er stadig spil-levende.

Om handlingen:
Den unge og ikke voldsomt attraktive Catherine Sloper bliver pludselig genstand for en smuk, ung mands tilbedelse. Catherines far mistænker bejleren, Morris Townsend, for kun at være ude efter Catherines mange penge og sætter sig imod ægteskabet, idet han kynisk udnytter sin dat­ters forgudelse af ham. Catherines romantiske tante, Mrs. Penniman er dybt betaget af Morris og søger med alle midler at få forbindelsen realiseret. Catherine er stærkt knyttet til sin far, og romanen giver et psykologisk portræt af Catherine og hendes overvejelser om at handle rigtigt. Først og fremmest beskrives hendes stærke men håbløse kamp for kærligheden mod samfundstidens mange moralske traditioner og konventioner.

Læs den - for det er den værd - denne flotte klassikere !

Du kan reservere bogen her








Ingen kommentarer:

Send en kommentar