mandag den 21. marts 2011

10-års jubilæum

Det er ikke fordi der ikke foregår masser af ting på biblioteket til hverdag, men programmet på vores 10årsjubilæumsdag, fredag d. 1.april, bliver nok det mest omfattende, vi endnu har præsenteret. Og både voksne og børn kan uden besvær få hele dagen til at gå hos os.
For børnene læser og fortæller børnebibliotekarerne historier (12,30-16,30), Carl Quist Møller fortæller løgnehistorier (husk, det er jo 1.april) kl.14 og 15,30 og Balong John viser, hvilke utrolige ting, han kan få ud af en lille, uskyldig ballon (13-16,30). Også for de voksne er der både ord og musik i lange baner. Allerede inden vi åbner, spiller Musikskolens steelband foran huset, og aldrig så snart er man kommet indenfor, før man i forhallen møder blomsterdekoratør Helle Klamer i fuld aktivitet. Når man så har overstået kulturudvalgsformand Peder Bisgaards velkomst, taler tidligere chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, om biblioteker og ytringsfrihed, et emne, der nok må siges at være relevant. Så er der kaffe, og kl.11 fortsætter trioen Kristian Jørgensen, Thor Backhausen og Paul Banks med deres herlige blanding af jazz, blues, folkemusik og country. Alene denne trio ville være nok til at jeg selv ville lægge vejen forbi. Fra kl.12 og hver halve time til kl.14 fortæller en række af bibliotekarerne om forskellige dele af bibliotekets virksomhed, og kl.14,30 og 15,30 skal vi for første gang i Hillerød høre trioen Zenobia, tre jyske kvinder på sang, harmonika og klaver, som giver os deres helt personlige arrangementer af en række danske forårssange (nu må det da for pokker snart komme), og kl.19,30 præsenterer vi så ingen ringere end Benny Andersen, manden, der mere end de fleste andre kan få os til at tænke over, hvordan vi opfører os overfor hinanden. Han møder op (19,30) med trioen Livslinierne (Gustaf Ljunggreen, Jeppe Skovbakke og Jeppe Gram), og om vi skal sige, at han synger, læser eller reciterer med musikledsagelse, er lidt usikkert, Sikkert er det derimod, at det bliver noget, der både kan begejstre og berøre. Og inden koncerten er der et glas vin til de 100, der har været heldige at få billet, for der blev udsolgt samme dag, billetterne gik i salg. De øvrige må jo så nøjes med at låne Benny Andersens bøger, men det er altså heller ikke så tosset.
Men det er ikke kun i bibliotekets egne lokaler, der foregår noget. Hvis man går i kedelhuset (lige bag biblioteket) kl.11, 13 eller 15, kan man se lokalhistoriske film. Kl.11 og 15 "Hillerødfilmen" fra 1948 og film om FIFs 25-års jubilæumsfilm, og kl.13 en trekvarters film om Frederiksborg Amts Motorklub. Er man til speedwayløb, hvor det støver helt ned på tilskuerpladserne, så er det nok hér, man skal være kl.13.
Det bliver en dag med fuld fart på. Jeg glæder mig faktisk, selvom jeg ved, at jeg er dødtræt, når jeg kommer hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar