onsdag den 27. april 2011

Morten Brask: William Sidis' perfekte liv



En kølig vintermorgen i 1910 er en foredragssal på Harvard fyldt til bristepunktet med mere end 60 af USA's førende professorer. På talerstolen står den kun elleveårige William Sidis. Han skal fremlægge sin teori om den fjerde dimension.
Vidunderbarnet, der kunne læse da han var atten måneder, lærte sig latin og græsk som treårig og skrev flere bøger om grammatik,anatomi og astronomi inden han var fyldt otte.

William Sidis' perfekte liv er en roman om supergeniet William Sidis' mærkelige og ensomme skæbne - vidunderdrengen med en af de højeste intelligenskvotienter, der nogensinde er målt - en iq på mellem 250 og 300.
Romanen fører os til forrige århundredes Boston og New York. Til overklassens saloner, hvor den lille Williams præstationer stolt vises frem af moderen. Til en opvækst meget fjernt fra almindelige børns - drevet frem af overambitiøse forældre, der forvandler Williams barndom til et psykologisk eksperiment - et eksperiment som næsten kun kan ende tragisk.

Mine allervarmeste anbefalinger til denne flotte, medrivende, danske roman, der hæver sig solidt op i klassen af nyudgivelser med masser af vitaminer til læseglade.
Til alle der elsker en god roman, hvor der er noget at tænke over - og efter min mening et meget sikkert valg til læsekredse.

Du kan læse om Williams Sidis' liv her


Hold øje med den - for her venter en spændende læseoplevelse !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar