søndag den 24. april 2011

Helle Helle

Dette burde skrives i nutid er titlen på Helle Helles nyeste bog. Og det er en inciterende bog skrevet i Helle Helles stramme og knappe stil, som vi kender fra Ned til hundene og Rødby-Puttgarden.

Den handler om Dorthe, der har lejet og er flyttet ind i en lille bungalow klos op ad stationen i Glumsø. Der er ikke så meget, hun har planlagt, tingene sker bare for hende.

Hver dag tager hun toget til København, hvor hun læser litteratur på universitetet, men det blir ikke til så meget med de studier. Mest hænger hun ud i indkøbscentret Scala. I det hele taget er der ikke så meget, der blir til noget for Dorthe.

Dorthe har det - lige som hendes eneste veninde, der også er hendes faster og også hedder Dorthe, svært med det meste. Og allermest måske med kærligheden.

Romanen handler om ensomhed, om længsel, om mening med livet. Den er hurtigt læst, Helle Helle skriver ikke tykke bøger, men faktisk er det en god idé at læse den rigtig langsomt. Der sker så meget, også mellem linjerne, og sproget er en nydelse.

Her kan du læse Litteratursidens anbefaling

Og her kan du bestille bogen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar