onsdag den 2. november 2011

Reprise - prisbelønnet norsk film

Filmen "Oslo 31. august" - den norske instruktør Joachim Triers 2. spillefilm - havde premiere i danske biografer i sidste uge, og hvor fik den bare flotte anmeldelser. Det gav mig virkelig lyst til at se hans første film, som heldigvis står på hylderne på Hillerød bibliotek.

REPRISE, Triers spillefilmdebut blev lige så anmelderrost, da den kom i 2006. En humoristisk film om venskab og galskab, om kærlighed og katastrofer og om ungdommelig overmod, som slår gnister mod virkeligheden.

Vennerne Erik og Phillip dyrker punk, piger, ironi og en fælles hed drøm om at blive store forfattere. De er snart 23 og hvad har de nået i mål med ? Ingen verdens ting.
Sådan begynder filmen – og så sker alt: Philip får udgivet sin første roman, bliver stormende forelsket i Kari, bliver syg og indlagt på en psykiatrisk afdeling. Omsider bliver Eriks bog også udgivet, og han bliver lammet af en udmattende rædsel for at blive afsløret som totalt talentløs. Neuroserne blomstrer, kæresteforholdet afblomstrer, og venskabet med Philip knager.

Filmen er boblende fuld af ungdommelig nerve, eksperimenterende i fortællestilen, rørende i menneskeskildringerne - en film om den svære ungdom, der ramte mig halvgamle nisse midt mellem øjnene.

Bestil filmen her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar