tirsdag den 15. november 2011

Avatar

James Cameron:
Avatar
I det 22. århundrede er ressourcerne få, og der mines i rummet på månen Pandora. Men miljøet på Pandora er ikke velegnet til mennesker og en race af menneskelignende væsener kaldet Na’vi beboer den. For at samle information om planeten, udvikles Na’vi-menneske hybrider, de såkaldte avatarer, som kan styres gennem et mentalt link. Soldaten Jake er en af de udvalgte, men under en rutineindsamling af biologisk materiale, bliver han væk fra sin gruppe, og støder ind i en af de indfødte Na’vier, Neytiri. Han indlemmes herefter som en spion for at samle viden om dem, men fascineres af deres verden og vender sig imod sine medmennesker. Dette er starten på en kamp for planetens overlevelse.

James Camerons Avatar er den bedst sælgende film til dato. På trods af at den præsenterer en oldgammel historie, f.eks. sammenlignes den med Pocahontas, så er indpakningen ny og frisk med mange flotte scenerier, hvilket den også vandt adskillige priser for.

Det er en film der har lidt af det hele. En kærligheds- og krigshistorie, der centrerer på kulturforskelle pakket ind i naturlige landskaber, såvel som en god del science fiction og spænding, sikrer en god oplevelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar