torsdag den 17. februar 2011

Flyskræk - og historien om psykologen, der ikke turde flyve


Brystet er én stor knude, benene ryster og hjertet sidder helt oppe i halsen og banker vildt - og du er ikke engang gennem gaten endnu. Egentligt har du mest lyst til at løbe væk, hvis ikke det ville være så forbandet pinligt, så du gennemfører det, med panikken bolblende lige under overfladen, mens du skriger invendigt hver gang flyet foretager den mindste bevægelse. Eller måske har angsten så godt fat i dig så du aldrig når så langt som til lufthavnen? Lyder det bekendt? Så kan du have glæde af denne bog.


Forfatterne Kroier og Røhe er hhv psykolog og pilot, og sammen har de skrevet en rigtig vidende bog om både flyvning og angst. Det er en klar og let gennemgang af hvad der i praksis sker på en flyrejse, fra piloterne møder på arbejde til flyet er landet sikkert på destinationen. Kendt stof for nogen måske, men præsenteret beroligende overskueligt udfra devisen om, at viden er det bedste værktøj til at bekæmpe frygt. Samtidigt giver bogen en indføring i årsager til og symptomer på angst, samt en værktøjskasse over hvad man selv kan gøre for at bekæmpe den. Det er dejligt lavpraktisk og anvendeligt. Alt i alt en nyttig bog.


1 kommentar:

  1. Det lyder som en god bog, hvis man gerne vil ændre på handlemønstre, der begrænser ens udfoldelsesmuligheder. Rart at den ikke bagatelliserer problemet, og rart at man tilsyneladende kan få råd man kan bruge direkte. Tak for gennemgangen - jeg vil straks anbefale bogen til min mand.

    SvarSlet