fredag den 11. februar 2011

Amalienborg - Restaurering af Frederik VIIIs palæ

Bogen fortæller om indledende undersøgelser, om overvejelser og såvel gode som dårlige overraskelser undervejs i forløbet, der jo ikke blot var en bygningsvarende indsats men også en slags fortolkning af, hvordan huset ville bevare sine værdier i et fremtidsrettet perspektiv. Det er alt sammen med. Men projektet var jo også et kunstprojekt, hvor en halv snes samtidskunstnere blev inviteret til at give deres bidrag til husets udtryk, og der er flere aldeles fremragende bidrag på denne front. Respektfuldt og fremadrettet projekt, der har gjort et nationalt monument levende og nutidigt uden at sætte oprindelsen over styr. Det hele er fortalt i såvel ord som i en overdådighed af fantastiske fotos af såvel proces som resultat. Fantastisk værk.


Utroligt smukt og stateligt værk med en billedside, der virkelig lader publikum følge processen fra start til strålende resultat på tæt hold. Fra lektørudtalelsen af Torben Wendelboe.

Jeg synes det er en helt fantastisk bog. At følge dette renoneringsprojekt fra start til slut er helt overvældende at læse. Især afsnittet om de kunstnere der har udsmykket rummene og deres arbejdsproces er meget spændende. Jeg kan varmt anbefale bogen.

Reserver den her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar