onsdag den 29. december 2010

Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als.

 
Slagtebænk Dybbøl er en medrivende og velkomponeret fortælling om en skelsættende begivenhed i dansk historie. Vi får selvfølgelig den politiske optakt til krigen og til slaget den 18. april, men det hele er set og fortalt fra de involveredes perspektiv. Her optræder både den menige soldat, den excentriske general, de ansvarlige politikere og de sørgende pårørende. Og jo tættere vi kommer på selve slaget, desto mere snævres perspektivet ind, til man som læser til sidst ligger nede i skyttegraven ved siden af de dødsdømte soldater.

Krigen 1864 sluttede ikke med det blodige slag ved Dybbøl den 18. april. Så langt fra. For danskerne gik det efter Dybbøl utrolig nok fra slemt til langt værre.

Dommedag Als er en medrivende dokumentarisk fortælling og et historisk epos om det nok mørkeste kapitel i Danmarkshistorien - slaget ved Als den 29. juni 1864 og den febrile undergangsstemning, der efterfølgende hærgede den danske hovedstad denne sommer.

Tom Buk-Swienty er forfatter og journalist, cand.mag. i historie og amerikanske studier. Buk-Swienty har været Weekendavisens USA-korrespondent og er lektor ved Syddansk Universitet.


Læs disse framragende beskrivelser af bare en lille del af Danmarks historien.

Reserver den første Stagterbænk Dybbøl her
og fortsættelsen Dommedag Als her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar