søndag den 12. december 2010

NOMA

Dette er bogen om Danmarks, Nordens, efter manges mening, verdens bedste restaurant, NOMA - om maden, historien og manden bag det hele, køkkenchefen René Redzepi.


Restaurant Noma er i 2010 ikke bare blevet nummer 1 på den internationale, prestigefyldte World´s 50 Best Restaurants-liste. Den har pga. sin enestående gastronomi også som den første danske restaurant nogensinde fået tildelt to Michelin-stjerner.

Bogen giver et fyldigt, til tider næsten poetisk indblik i tilblivelsen af restauranten og alle køkkenchef René Redzepis overvejelser bag, bl.a. gennem dagbogsoptegnelser. Samtidig får man via de mange opskrifter er fantastisk indblik i Nomas køkken - og hvorfor det regnes blandt verdens bedste og mest innovative.

Bogen har allerforrest et håndmalet kort over Norden, der kan foldes ud. Et forord af kunstneren Olafur Eliasson efterfølges af historien om Noma og portræt af René Redzepi ved journalist Rune Skyum-Nielsen. Renés egen dagbog er en køkkenchefs interessante overvejelser. Herefter følger de mange smukke billeder af den internationalt anerkendte danske fotograf Ditte Isager, og endelig får man som læser bogens opskrifter og portrætter af Nomas dedikerede råvareleverandører.

Køkkenchef René Redzepi startede sin karriere på den københavnske gourmetrestaurant Pierre André, arbejde siden på Le Jardin des Sens, elBulli, og Kong Hans Kælder, før han i 2004 blev køkkenchef for og partner i den nye restaurant Noma.

Klik for at reservere

Ingen kommentarer:

Send en kommentar