onsdag den 17. november 2010

Allan Lund:Magi og hekseri - fra den romerske oldtid til og med middelalderen

Historikere som kan formidle er deres vægt værd i guld - Allan Lund har tidligere vist at den lærde formidling er noget han mestrer, blandt andet i den svært underholdende bog om seksualvaner i det antikke Rom, I seng med romerne.

Denne seneste bog er primært en idehistorie, men en med klar sans for materien også. Ved at beskæftige sig med opfattelser af naturligt og overnaturligt - normalitet og hekseri får Lund fortalt en masse om det samfund og det hverdagsliv hvor disse ideer trivedes. Fokus er dog på mentalitetshistorien - her trækker Lund på en broget række kilder: Historieskrivning, litteratur, jura, filosofi, mv., som han får knyttet sammen til et broget, og til tider stærkt underholdende, kludetæppe. Bogen ville muligvis være klarere i sit fokus hvis Lund havde selekteret lidt kraftigere i sine kilder og pointer - til gengæld ville den næppe være så livligt spraglet en læseoplevelse.

En spræng lærd, underholdende læseoplevelse som vækker til eftertanke mht. også i forhold til nutidens metafysiske antagelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar