søndag den 27. december 2009

Fik du også parfume i julegave?


Under juletræeerne har der ganske givet ligget pakker med "duftevand" i det ganske danske land. En vidunderlig og brugbar gave, der kan bruges i ethvert hjem.

Men hvad er parfume egentlig?

Her kommer "Wikipedia"s definition: parfume er en blanding af æteriske olier, aromastoffer og et opløsningsmiddel, som anvendes til at få mennesker, dyr og ting til at dufte behageligt. Ordet parfume stammer fra den latinske betegnelse "per fumum".
Parfume er blevet fremstillet og anvendt siden oldtidens Mesopotamien og Egypten. Processen blev udviklet og raffineret af romerne og araberne.

Så blev vi så kloge!

Vil du have mere viden om alverdens pragtfulde parfumer, kan du kaste dig over bogen "The perfume guide", af Susan Irvine. Den eneste ulempe ved denne bog er, at du sikkert farer ud og investerer i endnu flere lækre parfumer.


Jeg vil lige runde af med at anbefale en uhyggelig og spændende dvd, som også beskæftiger sig med parfume. Det er "Parfumen - historien om en morder".

Filmen foregår i 1700-tallet, og handler om en ung mand, der opdager sine evner for at opfange dufte. Da han mangler den 13. essens til at skabe den ultimative parfume, finder han den hos unge kvinder, som han myrder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar