mandag den 28. juni 2010

Morten Kirkskov: Kapgang: roman


Jeg har læst flere gode barndoms- og ungddomsskildringer de sidste måneder - den flotteste er nok stadigvæk den norske forfatter Roy Jacobsens roman Vidunderbarn, som jeg tidligere har anbefalet.

Men efter en storslået roman kommer der heldigvis andre gode romaner, som også trænger til en varm anbefaling. Og det er her skuespilleren Morten Kirkskovs helt nye roman Kapgang kommer ind.

Bogen handler om den 13-årige dreng Martin. Hans mor dør mor pludseligt og efterlader familien bestående af Martin selv, hans bror Jens og faderen i chok. Faderen lader i begyndelsen børnene passe sig selv, mens han prøver at forlige sig med konens død. Den lidt gammelkloge Martin prøver imens at navigere rundt imellem sin skolegang, moderens død, den kommende konfirmation og sin pubertet og spirende seksuelle følelser, der på forvirrende vis retter sig imod både den jævnaldrende Kristine og den gode ven Kim.
Bogen bliver filmatiseret i 2011



1 kommentar:

  1. Jeg har i løbet af sommerferien læst både "Vidunderbarnet", "Sumobrødre" og "Kapgang" - alle vidunderlige skildringer af pubertetsdrenge og deres distancerede undren over voksnes mærkelige liv og handlinger.

    For mig var "Kapgang" den største læseoplevelse. En fantastisk beskrivelse af livet i en provinsby i 70'erne.

    Bogen trækker tråde til "Kunsten at græde i kor" og "Album".

    Kan varmt anbefales.

    SvarSlet